Els treballadors del cicle integral de l’aigua es mobilitzen contra la congelació salarial

tractament-aigues.jpg
Empreses com AGBAR o AQUALIA es neguen a pujar l’IPC a les plantilles, tot i que continuen tenint beneficis i que els consumidors paguem més per l’aigua

Els treballadors i les treballadores del sector del cicle integral de l’aigua denuncien que la patronal ASAC incompleix els increments i revisions salarials pactats per al 2009 als quatre convenis provincials, que afecten més de 6.000 professionals a Catalunya. Per això la UGT de Catalunya i CCOO han convocat els treballadors i treballadores del sector a una manifestació a Barcelona el proper dia 20 de febrer.

Els treballadors i les treballadores d’aquest sector són sensibles amb el moment econòmic que vivim, però no poden acceptar que una patronal que no està tenint pèrdues vulgui aprofitar el moment per treure’n més beneficis congelant el sou a les plantilles. AGBAR, per exemple, l’any passat va fer un repartiment extraordinari de beneficis entre els seus accionistes de 389 milions d’euros. El cànon de l’aigua ha pujat, el rebut de l’aigua ha pujat, el clavegueram ha pujat… però la patronal té els salaris de les plantilles congelats, salaris que en molts casos no arriben als 1.000 euros. Algunes empreses fins i tot estan reduint plantilla per tal de seguir augmentant els seus beneficis encara que sigui en detriment de la qualitat del servei. Per tant, si hi ha algú que no és sensible amb la situació econòmica actual, aquesta és la patronal ASAC.

És dóna la circumstància, a més, que la patronal sí ha aprovat i reconegut en el conveni estatal del sector el que reclamen els treballadors a Catalunya, és a dir, el 2% d’IPC previst per al 2009 pel Govern de l’Estat.

El sector del cicle integral de l’aigua inclou captació, tractament, dessalinització, distribució, evacuació mitjançant xarxes de clavegueram, depuració d’aigües residuals per a ús domèstic i industrial, i la gestió dels seus residus.

Aquests treballadors i treballadores presten el seu servei majoritàriament en empreses privades, com AGBAR o AQUALIA, o en empreses mixtes amb participació de les administracions públiques, però en tots els casos depenen directament de l’administració, concretament de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Per tant, la gran majoria dels treballadors d’aquest sector, tot i treballar en un servei públic de primera necessitat, no són funcionaris, i malgrat tenir les obligacions del servei públic, no tenen cap dels avantatges.

El servei que donen aquesta treballadors i treballadores és tan important com fer arribar l’aigua a les llars i a les empreses, i un cop s’ha fet servir l’aigua i s’ha abocat al clavegueram, tractar-la i depurar-la per ser retornada en les millors condicions al medi natural perquè tothom pugui gaudir de platges i rius.

La gestió de l’aigua -un bé públic- de cap manera pot passar a mans privades que, com s’està demostrant, superposen els beneficis a la garantia del subministrament i qualitat del servei. L’administració no pot permetre que això passi ni pot oblidar quines són les seves obligacions i els seus compromisos amb els treballadors i les treballadores del sector i amb la ciutadania. Per això els treballadors i les treballadores d’aquest sector començaran a exigir tant el compliment i millora dels convenis signats com els llocs de treball de tot el personal que fa possible el servei diari.{mxc}

Comments are closed.