Els treballadors del consorci sanitari de Terrassa inicien dilluns una acampada indefinida

sant-pauSe sumen a les protestes de l’Hospital de Sant Pau, el Parc Taulí de Sabadell i el Moisès Broggi de Sant Joan Despí

El proper dilluns, 17 de desembre, a les 21 hores, els professionals del Consorci Sanitari de Terrassa acamparan de forma indefinida al vestíbul de l’Hospital de Terrassa com a protesta per l’actual situació de la sanitat pública catalana i les futures retallades anunciades en salut, que poden ser un cop mortal al sistema sanitari català tal com el coneixem. El perjudici en el sistema públic només té un objectiu: privatització d’un servei essencial a la ciutadania com és la sanitat.

La proposta del comitè d’empresa, feta per unanimitat de totes les seccions sindicals que l’integren, ha estat aprovada per la majoria de treballadors i treballadores en les diferents assemblees realitzades a l’Hospital de Terrassa. D’aquesta manera se sumen a les protestes iniciades en altres centres contra les retallades a la sanitat per al 2013.

Els treballadors i les treballadores del CST defensen una sanitat pública i de qualitat, sobretot tenint en compte el fracàs dels models de privatització de la sanitat que ja s’han provat a Espanya. També denuncien el maltractament que estan patint en les seves condicions laborals i socials, amb pèrdua de poder adquisitiu que pot arribar al 30% en alguns casos, pèrdua de llocs de treball, pèrdua de dies de descans, no cobertura de professionals i increments de jornada amb el conseqüent risc d’acomiadaments.

El comitè del CST espera el suport dels treballadors, usuaris i ciutadans, que se sumin més centres sanitaris a aquestes mobilitzacions i d’aquesta forma poder lluitar tots plegats per aturar aquest atac a un pilar bàsic del nostre ja bastant malmès estat del benestar. 

Comments are closed.