Els treballadors del SEPE i del FOGASA protesten per la manca de personal i recursos

Els representants sindicals del SEPE s’han tancat avui a la seu de Madrid, mentre que la plantilla del Fogasa farà demà vaga

Els representants sindicals del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) que formen part de la mesa negociadora amb el Ministeri de Treball s’han tancat aquest matí a les dependències públiques a Madrid per reivindicar una solució als greus problemes que pateix la plantilla. Es tracta, principalment, de què aquesta no està dimensionada per atendre el volum de ciutadans i ciutadanes que actualment es troben a l’atur, amb el conseqüent  perjudici en la prestació del que hauria de ser un servei públic de qualitat. A això s’ha d’afegir que el Fons de Garantia Salarial (Fogasa) pateix un problema similar de manca de plantilla, de manera que la feina que no poden assumir els seus treballadors es deriva, també, al SEPE.

El tancament ve provocat, perquè des de la darrera reunió del dia 4 d’octubre, el Ministeri de Treball no ha donat cap resposta a les reivindicacions dels sindicats:

  • Les mancances de plantilla (els treballadors i treballadores públics s’emporten la feina a casa per evitar el perjudici als perceptors de prestacions).
  • La manca de compensacions econòmiques a l’esforç que s’està exigint de manera prolongada.
  • Les retallades sofertes durant el 2011, en aspectes com la promoció interna, l’acció social i qualsevol altra relacionada amb els drets de la plantilla.
  • Les conseqüències de la integració dels serveis del Fogasa dins de les activitats desenvolupades pel SEPE, sense tenir en consideració les deficiències en recursos humans i materials d’ambdós organismes.
  • En conseqüència, el deteriorament en la prestació d’un servei públic tan sensible i determinant per als ciutadans que es troben en situació de desocupació.

 

A més de la protesta d’avui dels representants sindicals del SEPE, els treballadors del Fogasa han decidit fer demà dijous, 27 d’octubre, una jornada de vaga per denunciar la manca de recursos que pateixen.

 

El personal del SEPE a Catalunya està format per un miler de treballadors i treballadores; del Fogasa hi ha aproximadament un centenar de treballadors a casa nostra.

Comments are closed.