Els treballadors del torn de nit de l’Hospital General de l’Hospitalet segueixen en lluita

hospitalgenerallh.jpg

Es concentraran novament demà davant del centre hospitalari perquè es veuen perjudicats per l’actual canvi d’horaris

Per tercer divendres consecutiu, demà 29 de gener, a les 8.30 hores, el personal del torn de nit de l’Hospital General de l’Hospitalet tornarà a concentrar-se a l’entrada principal del centre per protestar contra l’incompliment per part de la direcció dels horaris i quadrament de jornada dels torns de nit pactats anteriorment a l’adhesió del conveni de la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP).

Ahir es va mantenir una nova reunió amb la direcció de l’hospital per tal de poder seguir acostant postures o negociar una sortida pactada abans d’acabar per via jurídica. En tot cas, no s’ha arribat a cap acord i la direcció es manté ferma en la seva pretensió del retorn de diferencial d’hores.

 

Els treballadors no descarten la possibilitat de realitzar una concentració de les mateixes característiques a les portes del nou Hospital Moisés Broggi de Sant Joan Despí (que pertany al mateix Consorci) el dia de la seva inauguració davant del president de la Generalitat.

 

 

Un canvi d’horari que discrimina els treballadors del torn de nit 

Des de l’adhesió de l’Hospital General de l’Hospitalet al conveni de la XHUP (2006-2007) es van signar uns pactes i acords que, sota el nom de Pacte Transaccional d’Adhesió, garantien les condicions i els drets de la plantilla de tot l’hospital. Tots aquests drets i reconeixements de ple dret es veuen malmesos en l’actualitat degut a un canvi d’horaris que lesiona greument, de forma comparativa els treballadors que treballen al torn de nit respecte els que fan altres torns.

La implantació unilateral, per part de la direcció de l‘empresa -Consorci Sanitari Integral-, s’ha traduït en una reducció de jornada per a tots els torns, però de manera especialment lesiva tant per a la conciliació de la vida familiar i laboral com per a la salut laboral en els treballadors i treballadores del torn de nit, on la reducció horària ha estat d’una mitja hora diària i, per tant, un cop aplicats, els drets del pacte no concorden de cap manera amb la jornada anual a complir i generen un dèbit d’hores per part dels treballadors. La secció sindical de la UGT de Catalunya no hi està d’acord de cap de les maneres.

Si la direcció ha imposat el nou horari, és la direcció qui ha de confeccionar un calendari de jornada diària adeqüat al seu compliment tenint en compte els drets i pactes esmentats.

Aquesta situació, que s’arrossega des de fa un parell d’anys, esclata ara quan, a finals de novembre de 2009, es presenten els calendaris laborals individualitzats del treballadors on el personal del torn de nit acaba amb un dèbit d’hores (sempre segons la direcció) d’entre 60 i 150 h/any de mitjana. La pretensió de la direcció és que els treballadors tornin els dies amb els descansos de ple dret, o bé se’ls restarà de la nòmina.

 


Concentració treballadors Hospital General de l’Hospitalet


Dia:
 divendres29 de gener de 2010
Hora:
 8.30 hores

Lloc: Hospital General de l’Hospitalet (Avinguda de Josep Molins, 29-41L’Hospitalet de Llobregat).

{mxc}

Comments are closed.