Els treballadors dels peatges de l’autopista Sant Cugat-Terrassa-Manresa faran tres dies d’aturades parcials

autemaLa UGT de Catalunya convoca els treballadors i les treballadores dels peatges de la Autopista Sant Cugat – Terrassa – Manresa (AUTEMA) a aturades parcials els propers 19, 26 i 30 d’abril per exigir el desbloqueig de la negociació col·lectiva i l’establiment de mesures que paliïn la política d’acomiadaments de l’empresa. Les aturades parcials seran de 7 a 9 hores i de 19 a 21 hores als peatges. A les oficines, les aturades tindran lloc de 9 a 11 hores.

Després de més d’un any de negociació del conveni col·lectiu d’AUTEMA, sense que s’hagin constata avenços significatius, l’empresa ha decidit iniciar una política d’acomiadaments individuals per capítols, al·legant causes objectives, en un nombre inferior a 10 treballadors, de forma periòdica. D’aquesta manera, l’empresa s’evita obrir un procés de negociació respecte a la situació generada per la implantació de maquinària de cobrament automàtic i pel deute de la Generalitat de Catalunya (impagament de les compensacions derivades establertes en els decrets  137/1999 i 465/2004, que es tradueixen en un mecanisme de compensació que garanteix el seu resultat d’explotació).

El proper dilluns 15 d’abril hi ha previst un acte de conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya, on la part social defensarà les seves propostes davant aquesta injustificada situació que provoca que, malgrat tenir els resultats d’explotació assegurats, AUTEMA destrueixi ocupació i manllevi als seus treballadors i treballadores els drets assolits després de molts anys de negociació.

Comments are closed.