Els treballadors i les treballadores de Robert Bosch exigeixen que es retiri l’expedient presentat i que es busqui una solució vàlida per a la plantilla

Font: entrada Robert Bosch ACN

Les seccions sindicals de la UGT FICA de Catalunya i de CCOO Indústria a l’empresa Robert Bosch España Castellet denuncien que l’immobilisme del posicionament de la direcció de Robert Bosch en el procés de tancament de la planta de Castellet i la Gornal està perjudicant encara més la plantilla pel que fa el consum dels terminis legalment establerts.

Per al comitè d’empresa, la direcció de Robert Bosch España Castellet ha actuat amb irresponsabilitat i mala fe amb les 300 persones que ocupen la planta, en primer lloc, perquè no ha reunit prèviament una mesa industrial amb la participació de l’alta gerència (que són qui tenen la capacitat de decidir), la representació sindical i administracions catalanes i estatals, per trobar amb caràcter d’urgència possibles solucions industrials per evitar la manca d’ocupació, així com explorar la possibilitat de possibles inversors i/o compradors que puguin adquirir la planta i donar-hi ocupació. En segon lloc, a més, l’empresa ha incomplert els acords de segregació recollits en l’annex 10 del conveni col·lectiu, on s’estableix que abans d’aplicar una mesura tan greu com la d’un tancament existeixen passos previs com la constitució de la mesa industrial, possibles trasllats a altres centres de Bosch i que, en cap cas, s’han de produir sortides traumàtiques.

Per aquests motius, els treballadors i les treballadores de Robert Bosch Castellet exigeixen que Bosch actuï amb responsabilitat i retiri immediatament l’expedient i faci mans i mànigues per buscar una solució vàlida per a les 300 famílies que depenen de la planta de Castellet i la Gornal.

A hores d’ara seguim pendents d’una reunió telemàtica entre la representació sindical, l’empresa i la participació de les conselleries d’Empresa i de Treball, i d’una altra reunió telemàtica que tindrà lloc dimarts on participaran entre altres la gerència de la divisió Electrical Drivers (a la qual pertany RBEC) i la presència del comitè europeu, la direcció de Bosch España i la representació del comitè RBEC.

Per una altra banda, la plantilla de Robert Bosch Castellet segueix amb les vagues convocades per als dies 5, 6, 7, 8 i 9, i 13, 14 i 15 d’octubre. El dia 7 es tallarà durant 15 minuts la N-340 (entre 11 i 12 h).

Comments are closed.