Els treballadors i les treballadores de Telepizza, en lluita perquè se’ls pagui el salari mínim interprofessional

Els treballadors i les treballadores de Telepizza denuncien que l’empresa es nega a aplicar-los el Salari Mínim Interprofessional, que el decret llei 1462/2018 per al 2019 augmenta de 735,90 a 900 euros bruts al mes.El 31 de desembre de 2018 va finalitzar la vigència del conveni, i l’empresa nega ara els acords anteriors per apujar els sous fins a l’SMI a partir dels mesos de gener i febrer de 2019. Telepizza es nega ara a pagar, incomplint també resolucions judicials, i fa més gran el deute amb els seus treballadors mes rere mes, amb l’objectiu que la plantilla -que té una rotació màxima- abandoni l’empresa i evitar-se haver-los d’abonar.

La plantilla de Telepizza, amb unes 570 persones a Catalunya, denuncia que els treballadors i treballadores estan molt per sota de l’SMI, en especial els següents col·lectius:

  • Neteja: 40 hores al mes per 4,05 euros/hora. Salari anual: 9.600 euros.
  • Repartidors de cupons: 40 hores al mes per 4,05 euros/hora. Salari anual: 9.600 euros.
  • Auxiliars de botiga: 50 hores al mes (mitja jornada). 4,05 euros/hora. Salari anual: 9.600 euros.
  • Repartidors: 50 hores al mes (mitja jornada). 4,05 euros/hora. Salari anual: 9.600 euros.

Cap dels treballadors i treballadores d’aquests col·lectius arriba als 12.600 euros a l’any que marca la llei. Encara pitjor, tampoc hi arribarien si les seves jornades fossin jornades completes.

Des de la UGT reclamem un salari digne i l’aplicació del conveni d’hostaleria com a conveni de referència per a uns treballadors i treballadores que, en el seu dia a dia, són hostalers: serveixen taules (sense cobrar cap plus per fer-ho), mentre el conveni no recull les categories salarials del personal de neteja i dels repartidors de cupons.

Comments are closed.