Els vigilants de la zona blava i verda de Barcelona seran considerats agents de l’autoritat

zona_blavaEns felicitem per aquesta decisió, una reivindicació històrica del nostre sindicat

La UGT de Catalunya ens felicitem que, a partir del dia 1 de juliol, els i les vigilants de la zona blava i zona verda de la ciutat de Barcelona seran considerats agents de l’autoritat, gràcies a una modificació de l’Ordenança de circulació de vianants i vehicles que ha fet l’Ajuntament.

Es tracta d’una reivindicació històrica del nostre sindicat: la secció sindical de la UGT a BSM porta trenta anys demanant aquest reconeixement per al col·lectiu, fonamentalment com a protecció jurídica davant de les agressions verbals i físiques que pateixen. Cal recordar que aquests treballadors i treballadores no només gestionen els parquímetres de les zones blaves i verdes, sinó que també vigilen les zones de càrrega i descàrrega, així com l’estacionament en doble filera i sobre la vorera.

A Barcelona hi ha 700 quilòmetres de zones d’estacionament en vigilància, de les quals 100 són de zona blava, 500 de zona verda i 100 de càrrega i descàrrega. L’any 2016 es van fer més de 18 milions d’usos de les diferents tipologies d’aparcament. Per la seva banda, els i les agents van realitzar 495.000 hores de serveis i es van registrar 116 incidències, de les quals 20 van derivar en denúncia.

Barcelona, que té 290 agents realitzant aquestes tasques, ha esdevingut la primera ciutat de l’Estat en considerar-los agents de l’autoritat. Des del nostre sindicat continuarem treballant perquè aquesta protecció és faci extensiva a nivell de tot Catalunya.

 

Comments are closed.