En els darrers 5 anys s’han destruït 31.305 llocs de treball a les terres de Lleida

desempleoDescarregar-se l’informe

La reforma laboral no aconsegueix frenar la sagnia de pèrdua de llocs de treball i dispara els ERO

La meitat dels 924 ERO presentats des de l’any 2008 es concentren en el darrer any i mig de reforma laboral

La UGT-Terres de Lleida ha presentat avui l’informe: ‘L’impacte de la crisi i la reforma laboral a les Terres de Lleida’, que constata la destrucció contínua d’ocupació i, sobretot, que la reforma laboral aprovada fa un any i mig pel govern del PP no aconsegueix frenar aquesta sagnia.

L’informe elaborat per la UGT-Terres de Lleida determina que en els darrers 5 anys –d’ençà que va començar la crisi econòmica global- s’han destruït a les terres de Lleida 31.305 llocs de treball. Això representa una pèrdua de 521 per mes i un total de 25 llocs de treball menys per dia laborable.

Per sectors, construcció (amb un 39,3%); serveis (20,7%); i indústria (18,5%), concentren la pèrdua de llocs de treball. L’agricultura, amb un 1,2% positiu, és l’únic sector a Lleida que resisteix lleument la crisi, cosa que reforça la idea de la UGT-Terres de Lleida de potenciar la indústria agroalimentària i la formació professional d’aquesta especialitat per generar ocupació.

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, ha afirmat que el més greu de tot plegat és que la reforma laboral –aprovada amb la finalitat de generar noves oportunitats i frenar la destrucció de l’ocupació està essent ineficaç i inútil. Segons ha explicat Demelsa Mateos, responsable d’Acció Sindical de la UGT-Terres de Lleida, les dades de l’informe constaten que durant el darrer any i mig d’aquesta reforma s’han destruït 4.972 llocs de treball, xifra que significa un 16 del global del període analitzat. Pel que fa als EROs, es demostra que aquesta reforma ha estat imposada per ‘cedir a l’empresariat tot el poder per fer i desfer amb els treballadors’. De fet, dels 924 ERO a les terres de Lleida en els darrers 5 anys, el 48% han estat presentats durant el període de reforma laboral. A més a més, la reforma laboral coincideix també amb la franja de temps on s’enregistren les taxes d’atur més elevades dels últims cinc anys a la província de Lleida (18,8% en el 1r. trimestre del 2012; i 18,7%, en el trimestre següent).

La UGT-Terres de Lleida insisteix, una vegada més, en exigir la derogació de la reforma laboral. També la reforma del SOC i apostar per polítiques actives d’ocupació. Núria Solé ha afegit, en aquest sentit, que la UGT-Terres de Lleida va aprovar en el seu darrer congrés una resolució per impulsar un observatori socioecònomic de la demarcació lleidatana que, precisament, sigui el termòmetre d’anàlisi i debat de les dades econòmiques i laborals per impulsar, de manera conjunta, noves polítiques d’ocupació.

 

Comments are closed.