En plena onada de calor, el Departament d’Interior obliga els auxiliars forestals a fer vacances per no pagar-los les hores extres

bombers-bcnEls Auxiliars Forestals de la Generalitat de Catalunya, contractats específicament per a l’extinció d’incendis forestals, denuncien que en plena onada de calor el Departament d’Interior obliga a 1 de cada 3 auxiliars forestals (EPAF) a fer vacances per no haver de pagar-los les hores extres.

El sistema d’extinció d’incendis de Catalunya es basa en una estratègia d’atac directe al foc amb línees d’aigua des dels camions de bombers. Els equips d’actuació estan formats per 2 bombers professionals i 3 ó 4 auxiliars forestals/EPAF. Per cada bomber professional que treballa en l’extinció d’un incendi forestal hi treballen 2 auxiliars forestals i no es pot muntar una instal•lació d’aigua amb menys de 5 persones; per tant, no es poden apagar incendis forestals sense aquests professionals.

Tot i els esforços per evitar que el personal forestal superi les hores de contracte, hi ha molts que ja les han superat. Aquests professionals estan treballant en una tasca de risc com és l’extinció d’incendis forestals sense saber si cobraran les hores extres. Aquest problema s’agreuja cada dia, ja que cada cop son més els auxiliars que estan sobrepassant les hores de contracte.

Comments are closed.