Espanya serà un dels tres únics països europeus on pujarà l’atur

lamalla.png Durant el 2008, s’espera una reducció de l’atur en el conjunt de la Unió Europea. Això, però, tindrà tres excepcions: Espanya, Irlanda i el Regne Unit, on es produirà un increment de les persones desocupades. En el cas concret d’Espanya, es preveu que registrarà una taxa d’atur del 8,3%, dos dècimes més que al 2007, i la segona dada més alta de tota la Unió.
 
Segons les previsions de l’Institut de l’Economia Mundial de Kiel, i que ha difòs aquest dimecres l’Institut d’Estudis Econòmics, Espanya, amb el 8,3%. acumularà la segona taxa més elevada d’atur de la Unió durant el 2008, només per darrera d’Eslovàquia que se situarà en el 9,5%. A més, serà un dels tres únics països on creixerà la desocupació. L’acompanyaran Irlanda, on l’atur pujarà cinc dècimes i assolirà el 5%, i el Regne Unit, amb un increment de dues dècimes fins el 5,7%.

Per contra, als 24 països de la Unió restants s’esperen baixades, especialment entre els països que s’han incorporat més recentment. En concret, de mitjana, l’atur baixarà tres dècimes i se situarà en el 6,7%.

Superaran la mitjana, a més d’Eslovàquia i Espanya, França, amb una taxa d’atur del 8,2%, Grècia (8%), Portugal (7,9%), Hongria (7,1%), Romania (6,9%) i Bulgària (6,8%). Per contra, els països que registraran menys atur seran Dinamarca (2,8%), els Països Baixos (2,9%), Lituània (4%), Xipre (4,1%), Àustria (4,1%), Luxemburg (4,4%), Eslovènia (4,6%) i Estònia (4,8%). A continuació, amb taxes entre el 5 i el 6,6% trobem Irlanda, Letònia, la República Txeca, el Regne Unit, Itàlia, Suècia, Finlàndia i Malta.

Comments are closed.