Exigim a les empreses càrnies que compleixin amb la normativa per aturar els rebrots de Covid-19

Des que la setmana passada la UGT FICA va fer pública la seva conclusió en què demanava que s’abordés de manera urgent l’evolució de rebrots de contagis per la Covid-19 al sector de les
càrnies amb l’aprovació del Protocol d’actuacions Covid-19 per al sector, hem tingut coneixement de nous rebrots en els darrers dies.

Per aquest motiu, des de la UGT FICA de Catalunya exigim que les empreses de les indústries càrnies, que a Catalunya ocupen més de 26.000 treballadors i treballadores, donin un pas més per tal d’aturar immediatament els rebrots que s’estan produint en els seus centres.

Recentment la universitat londinenca Imperial College of Science, Technology and Medicine –especialitzada en ciència, enginyeria, medicina i ciències empresarials- ha estat treballant estretament amb organitzacions sindicals per investigar per quina raó les plantes de processament de carn han estat “focus de contagi” com a vectors per a la transmissió de la Covid-19. Els resultats preliminars d’aquests estudis i investigacions determinen que la manca de distanciament físic en el lloc de treball, les baixes temperatures i la ventilació insuficient propaguen la malaltia multiplicant per 20 el risc de contagi.

La UGT FICA de Catalunya participa actualment en l’elaboració d’una guia-protocol de recomanacions d’emergència sanitària per al sector carni.

Comments are closed.