Èxit de la vaga i les mobilitzacions del 8 de març

La lluita per la igualtat guanya els carrers

El seguiment de la vaga general de dues hores convocada per avui 8 de març, Dia Internacional de la Dona, està sent massiu i generalitzat en tots els sectors. Es tracta d’una vaga històrica, que marca un abans i un després en lluita per la igualtat, en què la classe treballadora han omplert els carrers de les ciutats i dels pobles de Catalunya.

Desenes de milers de participants han dit no a la discriminació per raó de gènere en els centres de treball i en el conjunt de la societat i ho han fet de múltiples maneres: concentracions, manifestacions, actes lúdics i de sensibilització contra les desigualtats que afecten les dones.

Les treballadores i els treballadors, convocats per la UGT de Catalunya, han exigit posar fi a l’actual bretxa salarial, que s’incrementin els salaris més baixos, de les pensions i del salari mínim interprofessional, acabar amb la precarietat laboral i erradicar l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’empresa.

En aquest enllaç podeu veure un vídeo resum del Canal UGT d’algunes de les mobilitzacions que hi ha hagut aquest matí a Barcelona.

Comments are closed.