Exposició ‘Trobar temps dins del temps. Per què les dones volem la reforma horària?’

Al vestíbul de la seu històrica d ela UGT de Catalunya, podeu visitar fins al 12 de setembre l’exposició ‘Trobar temps dins del temps. Per què les dones volem la reforma horària?’ .

Aquest exposició, de l’Institut Català de les Dones (ICD) i la Reforma Horària (RH), introdueix la mirada feminista a les transformacions que proposa la reforma horària.

L’objectiu d’aquesta mostra divulgativa és sensibilitzar sobre la necessitat d’una millora d’organització horària des de la perspectiva de gènere i de les dones. Els panells de l’exposició son il·lustracions que de manera senzilla mostren les dades objectives i els arguments, i divulguen quins son els indicadors que marcaran que la societat avanci cap a la Reforma Horària, que ha de contribuir a:

1.    Millor salut i qualitat de vida
2.    Més temps lliure
3.    Pràctica de l’activitat física
4.    Recuperació del valor del son i una alimentació equilibrada
5.    Consum sostenible i saludable
6.    Disponibilitat per formar-se al llarg de tota la vida
7.    Desenvolupament de la carrera professional
8.    Co lideratge de les empreses i de la societat
9.    Corresponsabilitat i temps de cura compartit
L’exposició també analitza i visibilitza la implicació de les dones en els diferents sectors socials on la Reforma Horària té especial incidència:
  • Teixit productiu: el 73% dels contractes a temps parcial son de dones
  • Administració: les dones son el 61% de les persones que hi treballen però només el 32% dels alts càrrecs
  • Educació: el nombre de titules universitàries supera en un 37% el d’homes, però el nombre de dones treballadores amb estudis universitaris és del 14%.
  • Comerç i consum: aquest sector té un 72% de dones ocupades i el 67% dels establiments de proximitat dels darreres anys han estat impulsat per dones.
  • Cultura i oci: hi ha una bretxa de gènere en la pràctica esportiva que incrementa en l’esport federat, on el 77% son homes en front del 23 % de dones.
  • Serveis sanitaris: 3 de 4 persones que treballen en aquest sector són dones
  • Mobilitat: el 38% dels homes es desplacen en transport provat en front del 27% de les dones.

Comments are closed.