FeSMC-UGT de Catalunya aposta pel manteniment dels llocs de treball al sector del taxi i de les VTC i per la seva convivència

Davant la situació generada al sector del taxi i VTC per l’anunci del Departament de Territori i Sostenibilitat de l’aprovació demà del decret llei sobre aquestes llicències, la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la UGT de Catalunya defensa, com ho ha fet des de l’inici d’aquest procés, la necessitat de mantenir els llocs de treball en ambdós sectors i que és possible la coexistència dels dos models dins de l’àmbit del transport de viatgers en vehicle de turisme.

El decret que s’aprovarà demà preveu, entre d’altres, la precontractació del servei VTC amb una antelació mínima de quinze minuts, tot dotant l’AMB de la possibilitat d’ampliar aquest període de temps en funció de determinades circumstàncies fins a un màxim d’una hora. Aquesta regulació ha provocat que les empreses de VTC hagin amenaçat amb la presentació d’expedients de regulació d’ocupació i fins i tot es plantegin la possibilitat d’abandonar el servei a Catalunya.

Davant d’aquesta situació, demanem a l’AMB que abans de prendre qualsevol iniciativa reguladora tingui en compte totes les parts implicades, especialment els treballadors i les treballadores que es poden veure afectats de manera molt directa en la continuïtat dels seus llocs de treball.

D’altra banda, davant la incertesa que es genera en l’ocupació dels conductors VTC a Catalunya, FeSMC-UGT de Catalunya demanem a les empreses del sector que actuïn amb la màxima responsabilitat i no utilitzin mesures tan dràstiques ni precipitades sense conèixer l’impacte real que tindrà l’entrada en vigor del decret.

A més, el Govern ens ha traslladat la intenció de tramitar per la via d’urgència un projecte de llei integral per al sector que reguli tant les condicions del taxi com les de les VTC. FeSMC-UGT de Catalunya valorem aquesta possibilitat de forma positiva per la imperiosa necessitat de regular el sector de manera transparent, millorant el servei a la ciutadania i eliminant la precarietat dels treballadors i les treballadores dins del transport de viatgers en vehicle de turisme. Aquesta tramitació també pot ser una oportunitat perquè es produeixi un diàleg entre tots els actors implicats i la participació dels agents socials i econòmics, amb l’objectiu d’arribar a un consens que no ha estat possible fins ara.

Comments are closed.