FeSMC – UGT de Catalunya exigeix que no es facin servir els llocs de treball com a moneda de canvi en el conflicte de les VTC

La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la UGT de Catalunya denuncia la irresponsabilitat de les direccions de les empreses de VTC en anunciar la presentació imminent (encara no s’han presentat) d’expedients de regulació d’ocupació després de l’anunci de les plataformes Uber i Cabify d’abandonar el servei a Catalunya.

Ahir l’empresa de VTC majoritària ja va lliurar als seus treballadors i treballadores una carta on els anunciava que, com a conseqüència de la promulgació del nou decret de la Generalitat, els seus serveis es veuran reduïts en un 90%, aproximadament, i que per tant es veu obligada a realitzar un acomiadament col·lectiu de tota la plantilla de l’empresa que dóna servei a Barcelona de manera immediata. Exigim que no s’usin els llocs de treball com a moneda de canvi en aquest conflicte.

I alhora també volem mostrar la nostra perplexitat perquè s’insti a l’elecció d’una comissió d’un màxim de tres membres per negociar aquest expedient quan a partir de dimarts, 5 de febrer, se celebraran eleccions sindicals per escollir democràticament els representants dels treballadors i les treballadores a les diferents empreses VTC que operen a Catalunya.

Des de la FeSMC-UGT de Catalunya denunciem que, tot i que el decret presentat no és la solució al problema, tampoc és motiu suficient per a la presentació d’aquesta mesura excessiva. I, per tant, demanem a les empreses VTC que actuïn amb la màxima responsabilitat i no utilitzin mesures tan dràstiques ni precipitades sense conèixer l’impacte real que tindrà l’entrada en vigor del decret.

Defensem la necessitat de mantenir i dignificar els llocs de treball de les VTC, i que és possible la coexistència de més d’un model en l’àmbit del transport de viatgers en vehicle de turisme.

Comments are closed.