FESP – UGT de les comarques de Tarragona s’oposa a la modificació de la plantilla i catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament de Tarragona

ajuntament-tarragonaEl darrer plenari de l’Ajuntament de Tarragona, del passat divendres 17 de març, suposarà un trencament en les relacions entre l’equip de govern, formacions de l’oposició i els sindicats amb representació a l’Ajuntament.

Els representants de la Corporació van presentar una proposta de modificació de plantilla i catàleg de llocs de treball inacceptable per als representants dels treballadors i treballadores, perquè s’afavoreix unes quantes persones en detriment de la majoria del personal al servei de l’Ajuntament de Tarragona i, com acostuma a passar, aquesta majoria són els que menys recursos econòmics perceben. Val a dir que a finals del 2008, es va pactar una valoració de llocs de treball que la crisi i, per què no dir-ho, la falta de voluntat política, va tancar en un calaix, i pel que sembla amb pany i forrellat. Un dels punts que es van pactar en aquella negociació és que s’aplicaria començant pels nivells més baixos i per fases, ja que l’Ajuntament argumentava que no la podien aplicar d’un sol cop, a causa del cost que comportava. Aquest cost que es valorava en uns 600.000 € ve a ser el cost de la modificació proposada per l’equip de govern actual.

El govern del Sr. Felix Ballesteros ja no és un govern d’esquerres que busca el consens i l’acord de la majoria dels representants dels treballadors i treballadores, la influència del pacte de govern l’està condicionant de forma negativa. Divendres, es va poder veure a què l’ha portat  prendre una decisió en què 5 de les 7 formacions sindicals representades a l’Ajuntament de Tarragona (UGT, USOC, CCOO i SPPM-CAT), en el moment que llegia el punt fatídic, li van donar l’esquena en senyal de protesta, a l’igual que també va veure com aplaudíem les intervencions de tots els membres de l’oposició. Tots els partits de l’oposició van demanar que rectifiqués i retirés el punt, però el govern va tirar pel dret i el van aprovar per l’escàs marge d’un vot. A partir d’ara, augurem una negociació difícil per part del nostre sindicat.

Comments are closed.