FETE-UGT aconsegueix amb una sentència que ensenyament hagi de pagar la part meritada de la paga extra del 2012 amb interessos a 21 treballadors

aula

Són els primers casos de treballadors de l’ensenyament públic que ho aconsegueixen. Encara queden per resoldre més de 2.000 recursos presentats per la FETE – UGT de Catalunya

Els Serveis Jurídics de la UGT de Catalunya han guanyat una sentència a favor de 21 contenciosos presentats per treballadors de l’ensenyament públic, a qui se’ls reconeix el dret a cobrar la part meritada del paga de Nadal del 2012 més interessos. És la primera sentència d’aquest tipus que guanyen treballadors del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Es tracta de sentències fermes, fet que significa que en un termini màxim de dos mesos la Generalitat està obligada a ingressar a aquests treballadors els diners que corresponen a la part meritada de la paga extra del 2012 més els interessos.

Encara queden per resoldre més de 2.000 recursos presentats per la Federació d’Ensenyament (FETE) de la UGT de Catalunya. Des que a l’octubre del 2013 la UGT de Catalunya va aconseguir la primera sentència ferma (a favor d’un treballador del Cos dels Mossos d’Esquadra), la FETE va optar per presentar també reclamacions individuals i el posterior recurs al Tribunal Contenciós-Administratiu.

Tot i així,  la FETE – UGT de Catalunya continua exigint al Govern de la Generalitat que faci extensiu el pagament de la paga extra del 2012 a tots els treballadors i treballadores de l’ensenyament públic, ja que amb les sentències guanyades no té cap sentit que el Govern insisteixi a negar als seus treballadors el que és legítimament seu.

Aquesta sentència se suma a la resolució que també hem conegut avui, guanyada pel SAP – UGT de Catalunya, de més de vuitanta recursos presentats al Jutjat en representació d’agents dels Mossos d’Esquadra a qui se’ls reconeix el dret a cobrar la part meritada de la paga extra de 2012 més interessos. El SAP-UGT de Catalunya ha presentat davant dels jutjats més de 3.500 recursos dels professionals del CME.

Comments are closed.