FETE-UGT convoca concentracions contra el nou decret de plantilles impulsat pel departament d’ensenyament

Dijous 30 de maig, a les 18h, davant seu Departament a Barcelona i davant Serveis Territorials a Lleida, Girona i Tarragona

FETE-UGT convoca, juntament amb els altres sindicats d’ensenyament, una concentració per aquest dijous 30 de maig davant la seu del Departament d’Ensenyament a Barcelona, i davant dels Serveis Territorials a Lleida, Girona i Tarragona, a partir de les 18 hores per mostrar el rebuig total al nou Decret de Plantilles que està impulsant el Departament.

El decret de plantilles, que podria estar enllestit a mitjans del mes de juny per ser posat en marxa el curs vinent, preveu que les direccions dels centres escolars puguin confeccionar part de la plantilla del centre, triar els substituts d’entre la borsa d’interins entre altres aspectes. Són elements que des de la UGT hem  denunciat perquè els procesos d’adjudicació de places han de respectar els principis de publicitat, capacitat i mèrit  i el decret obrirà la porta a la opacitat i l’arbitrarietat en l’adjudicació de llocs de treball per part de les direccions.

FETE-UGT defensa que les plantilles dels centres han de ser ben definides, públiques i han de donar seguretat al professorat a l’hora de demanar un lloc de treball. Denunciem també que pel curs vinent no hi haurà cap nova dotació de professorat, sinó que hi haurà una redistribució. És a dir, un cop més es pretén atendre l’augment d’alumnat amb la mateixa plantilla. Es deixen de crear 500 llocs de treball necessaris pel bon funcionament dels centres públics.

Exigim també que es torni a fer les substitucions des del primer dia i que es restableixi la jornada i el salari senser al personal interí.

Els sindicats hem lamentat que no se’ns ha convidat i reclamem que la cimera ha de servir per mostrar el rebuig a la LOMCE per la immersió lingüística però també per tots els altres aspectes que ens porten a rebutjar el projecte de llei.

 

Comments are closed.