FETE – UGT no se sumarà a la convocatòria d’una jornada de vaga l’ensenyament a l’octubre

aulaEl nostre sindicat proposa una vaga parcial, indefinida i sostenible, per reivindicacions concretes i que deixi oberta la possibilitat de negociació amb l’administració

La Federació d’Ensenyament (FETE) de la UGT de Catalunya ha portat a terme durant les darreres setmanes una consulta a l’afiliació i als treballadors i les treballadores dels centres sobre la convocatòria d’una vaga al mes d’octubre –proposta d’altres organitzacions sindicals i d’estudiants-, així com la possibilitat de vies de mobilització alternatives.

Un 70% dels i les participants en la consulta del nostre sindicat no consideren efectiu convocar, en aquests moments, una nova vaga d’un dia a l’octubre i per a tots els treballadors i les treballadores de l’ensenyament. La resposta arreu de l’Estat ha estat la mateixa, en aquells territoris on la FETE ha consultat a afiliació i centres: un NO rotund a convocar un cop més una vaga a la tardor contra LOMCE, LEC i retallades.

Per això, des de la FETE – UGT de Catalunya no ens sumarem a aquesta nova convocatòria de vaga de 24 hores a l’octubre.

Des de fa més d’un any, FETE – UGT de Catalunya demana mesures de protesta que estiguin a l’altura de les agressions que pateixen els i les treballadores del sector: retallades salarials, increment de ràtios, tancament de línies, abusos contra interins i substituts, decret de plantilles…

El nostre sindicat considera que el professorat necessita noves formes de pressió davant d’un Govern que maltracta l’ensenyament públic i el seu personal. Per això, continuem proposant la convocatòria d’una vaga parcial, indefinida i sostenible. Una  mobilització que es pugui sostenir en el temps i per temes concrets, amb reivindicacions de contingut laboral i que deixin oberta la possibilitat de negociació amb l’administració.

Comments are closed.