FETE-UGT rebutja proposta revisió del sistema de reconeixement d’estadis docents

La Federació d’Ensenyament de la UGT de Catalunya celebra que els governs català i central hagin arribat a un acord i que, finalment, l’Estat hagi decidit retirar el recurs contra la convocatòria de 1.245 places de professors de Secundària per part de la Generalitat, així com que es mantingui el nombre de places convocades.

El nostre sindicat considera que aquestes places són molt necessàries per a l’estabilitat del professorat de l’ensenyament públic i, per tant, per a la qualitat del serveiue s’ofereix a la ciutadania.

aula-amplio2

La FETE-UGT rebutja la proposta de revisió de l’actual sistema de reconeixement d’estadis docents presentada a la Mesa sectorial de personal docent no universitari

La FETE-UGT de Catalunya rebutja la proposta de revisió de l’actual sistema de reconeixement d’estadis docents presentada a la Mesa Sectorial de personal docent no universitari perquè suposa una retallada salarial afegida a la que ja suporta el col·lectiu del professorat.

La novetat que per a tenir reconegut el primer estadi es necessitin 9 anys de serveis prestats en lloc dels 6 actuals perjudica greument el salari del professorat de recent incorporació al sistema. La proposta perjudica tots els col•lectius docents, però afectaria d’una forma desproporcionada el professorat que va entrar al sistema a partir del 2006, gairebé 25.000 docents que actualment no han arribat al primer estadi.

Des de la FETE-UGT considerem que aquesta és una mesura estrictament econòmica totalment inacceptable i denunciem que el Departament d’Ensenyament aprofita l’avinentesa per introduir canvis substancials en els criteris d’adquisició d’aquest reconeixement de promoció professional.

La FETE-UGT continuarà en la negociacio per tal de preservar l’estructura actual dels estadis, encara que s’hagin de valorar nous criteris adequats a l’actual tasca professional. No estem d’acord a lligar la carrera a l’avaluació, tant del centre com de la persona, ja que creiem que això forma part del desenvolupament de la carrera professional prevista en la LEC i ara estem encara en el sistema d’estadis.

A més, no tenim cap garantia que aquesta mesura es pugui revisar i ens temem que es perllongui en el temps de forma il·limitada.

Comments are closed.