Fracassa la mediació del tribunal laboral pel conflicte de Lesma Handling

aeroport-girona

La UGT manté la convocatòria de vaga indefinida a partir del 15 de juny al ‘handling’ de Ryanair a l’aeroport de Girona

Avui ha tingut lloc la mediació a la seu del Tribunal Laboral de Girona per tal d’intentar evitar la vaga convocada a Lesma Handling y Otro UTE SL, empresa que realitza el handling a Ryanair a l’aeroport de Girona.

Els membres del comitè de vaga consideren que no hi ha motius per mantenir reduccions de jornada arbitràries i permanents sobre una part de la plantilla, sobretot tenint en compte que ja han marxat 11 treballadors de l’empresa, quan la direcció de Lesma demanava tres per no fer reduccions de jornada.

Tanmateix, no sembla raonable mantenir aquests posicionaments quan l’empresa té i contracta personal d’ETT a 8 hores de jornada, alhora que pretén que la resta de la plantilla treballi menys hores al dia i descansi menys dies sense cap compensació.

L’empresa pretén que la plantilla, en lloc de descansar els 155 dies aproximats que descansa a l’any, descansi 115 en el millor dels casos, a més de suprimir les hores extraordinàries peremptòries mitjançant la creació d’una bossa d’hores. Això redueix sensiblement els salaris per la via d’augmentar la despesa en més 40 dies l’any addicionals de presència al lloc de treball. Per al nostre sindicat, la pretensió empresarial representa un atac a la conciliació de la vida laboral i personal.

El comitè no té més remei que mantenir-se en la seva posició, tot i que resta obert a, com ha fet sempre, negociar flexibilitat, distribució irregular de la jornada, etc., sempre i quan l’empresa faci marxa enrera en les reduccions de jornada anunciades. No obstant, la direcció de Lesma s’ha mantingut en la posició que ha generat el conflicte i no volgut ni parlar de restituir jornades, ni d’estudiar nous calendaris.

 

Intent de conculcar el dret de vaga

D’altra banda, l’empresa ha presentat al Departament de Treball una proposta de serveis mínims del 75%, mentre que la UGT ha proposat el 25% per tal de garantir l’encaminament de passatgers, el remolcat de naus i la coordinació de vol, i un 0% pel que fa a la tria i càrrega de maletes. Tampoc hi ha hagut acord sobre mínims, de manea que serà la Conselleria qui els haurà de fixar.

Des de la UGT considerem que la proposta de serveis mínims de l’empresa és un intent de conculcar el dret de vaga.

Així doncs, la vaga de caràcter indefinit s’iniciarà el proper 15 de juny i consistirà en aturades parcials en els horaris compresos entre les 8.30 i les 17 hores, i de les 21 a les 23 hores, tots els dimecres, divendres, dissabtes, diumenges i dilluns.

Comments are closed.