França trenca des d’avui amb la setmana de 35 hores i pagarà més les hores extres

elperiodico
 
Avui ha entrat en vigor a França una nova normativa per pagar més les hores extres, amb la qual el Govern conservador de François Fillon pretén trencar amb la setmana laboral de 35 hores implantada el 2000 pel Govern del socialista Lionel Jospin, encara que sense canviar formalment el límit legal de la jornada.

La nova regulació estableix que les hores extres realitzades per sobre de les 35 setmanals seran pagades un 25% més que les hores ordinàries, fins a un màxim de 43 hores. A partir d'aquesta xifra es pagaran un 50% més que l'hora ordinària, segons informa avui la premsa francesa.

Lliures d'impostos

El Govern francès aplica així una de les idees fonamentals de la campanya presidencial que va portar Nicolas Sarkozy a l'Eliseu el maig passat, que va consistir a prometre que els francesos que estiguessin disposats a treballar més guanyarien més.

Les hores extraordinàries estaran lliures d'impostos, i suposaran, per tant, una forta reducció d'ingressos per a l'Estat, xifrada en 5.530 milions d'euros el 2008 i 6.630 milions el 2009.

En tot cas, el cost final de la mesura dependrà de les empreses, que són les que tenen la decisió última sobre la contractació o no d'hores extres. A França, l'actual volum d'hores extres és de 900 milions anuals.

{mxc} 

Comments are closed.