Generalitat trasllada als sindicats el seu rebuig a la liberalització dels horaris comercials

botigaDurant la crisi el comerç ja ha perdut un 34% del seus treballadors, gairebé 135.000 llocs de treball menys

El passat divendres la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya va comunicar a la UGT i CCOO de Catalunya la intenció del Govern central de liberalitzar els horaris comercials a tot l’Estat.

Tanmateix, a la mateixa reunió el director general de Comerç, Josep M. Recasens, va traslladar als secretaris general de les Federacions de Comerç i Hostaleria de la UGT i CCOO de Catalunya, Óscar López i Manuel Murillo, respectivament, el seu total desacord amb aquesta decisió.

Els sindicats volem expressar la nostra satisfacció pel posicionament del Govern de la Generalitat en aquesta qüestió, ja que coincideix plenament amb el model de comerç i de condicions laborals per al sector que venim reclamant.

En aquests anys de crisi el sector del comerç ja ha perdut un 34% del seus treballadors i treballadores, el que es tradueix en gairebé 135.000 llocs de treball menys. Liberalitzar horaris suposaria endurir encara més les condiciones laborals, especialment de les treballadores, ja que no podem oblidar que un 72% de les persones ocupades al comerç són dones. Actualment, ja un 30% de les treballadores que són mares s’han vist obligades a abandonar el seu lloc de treball després de la desregularització de les jornades al sector.

Les Federacions de Comerç i Hostaleria de la UGT i CCOO de Catalunya rebutgem la proposta del Govern central i entenem que dins del model comercial català no té cabuda una liberalització d’horaris que posaria en perill l’actual equilibri, afavorint les grans superfícies i perjudicant el comerç tradicional.

Comments are closed.