I tu, pots votar?

construction-worker

Campanya informativa d’AMIC – UGT de Catalunya sobre la inscripció al cens electoral dels immigrants amb dret a vot

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC – UGT de Catalunya) ha iniciat una campanya informativa sobre la inscripció al cens electoral dels nacionals de països amb acords amb Espanya i que podran exercir el dret a vot en les properes eleccions municipals, sota el lema “I tu, pots votar? Votem junts a les escoles, votem junts a les empreses. A les nostres ciutats volem votar amb tu!”. Aquesta acció d’AMIC s’emmarca en la campanya que va iniciar  fa uns anys per reivindicar el dret a vot de les persones immigrades residents a Catalunya.

A través d’un díptic i d’una pàgina web (http://amicdretalvot.wordpress.com), l’entitat informa a les persones immigrades sobre els països que han signat un acord fins ara Colòmbia, Xile, Equador, Noruega, Paraguai, Perú i Nova Zelanda) i sobre els procediments que han de realitzar per a la inscripció al cens electoral.

AMIC – UGT de Catalunya vol promoure la participació política de les persones immigrades, com una eina eficaç per lluitar contra la instrumentalització de la immigració i que permetria a les persones immigrades defensar-se dels prejudicis, del racisme i la xenofòbia, i alhora desenvolupar-se com a ciutadans.  A més de ser la participació política una garantia per a la integració, la cohesió social i la concreció de la democràcia.

Comments are closed.