Indra: Increment salarial zero a la plantilla però 50.000€ per directiu

hospital-granollers

El comitè d’empresa protestarà demà amb un repartiment de rosquilles a la porta de la seu central de la multinacional a Barcelona

El comitè d’empresa d’Indra ha convocat demà divendres, 1 d’abril, un acte de protesta per la pèrdua de poder adquisitiu de la plantilla a Barcelona, que consistirà en un repartiment de rosquilles que simbolitzen l’increment zero dels salaris des de l’any 2008.

Durant els últims tres anys, Indra ha mantingut una política d’increment salarial nul o per sota de l’IPC per a la gran majoria de la plantilla, causant a més de 1.000 treballadors i treballadores una pèrdua de poder adquisitiu en un sector tan estratègic per al país com el de les tecnologies de la informació.

Però mentre l’empresa nega als treballadors i treballadores un augment salarial en correspondència amb el cost de la vida, Indra ha registrat un benefici consolidat de 186 milions d’euros el 2008, 198 milions el 2009 i 188 milions el 2010, i ha augmentat la retribució mitjana de l’alta directiva de 749.000 euros el 2008 a 798.000 euros el 2009 (les dades de 2010 encara no han estat publicades), el que significa un increment de 50.000 euros per directiu, un increment salarial de més del 9%.

El comitè també vol denunciar que a una gran part de la plantilla se li pressiona perquè realitzi hores extres no remunerades ni compensades (el que l’empresa anomena “sobreesforços”), impossibilitant la conciliació de la vida laboral i personal. Això afecta especialment les treballadores que sol·liciten reduccions de jornada i que veuen perjudicada la seva progressió professional, però també té un gran impacte en la resta de la plantilla. D’una banda, està provocant un nombre considerable de baixes de caràcter psiquiàtric, i d’altra banda genera una gran desmotivació del personal, que es tradueix en un elevat grau de rotació que pot afectar la qualitat del servei que ofereix Indra.

Davant d’aquesta situació, el comitè d’empresa d’Indra Barcelona inicia una sèrie d’accions per reclamar el manteniment del poder adquisitiu amb una pujada, com a mínim, de l’IPC, i que s’iniciaran demà amb el repartiment de rosquilles de 10 a 11 hores a la porta de la seu principal d’Indra a Barcelona.

Acció treballadors Indra – repartiment rosquilles

DIA: divendres, 1 d’abril de 2011
HORA: de 10 a 11 hores
LLOC: seu d’Indra (c. de Roc Boronat 133, Barcelona).

 

Comments are closed.