Instem la Generalitat a crear la llei de la gent gran, tal com va aprovar el Parlament de Catalunya l’any 2016

Avui, 1 d’octubre, la UGT de Catalunya ens sumen a la celebració del Dia Internacional de les Persones Grans reclamant al Govern de l’Estat i als poders públics en general que posin fi a les reformes i a les retallades que han empobrit el col·lectiu de gent gran.

El passat divendres 28 de setembre, la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT de Catalunya va participar en les mobilitzacions en defensa dels seus drets que s’han convocat arreu de l’Estat. A Barcelona ens vam concentrar davant de la Delegació del Govern, on es va fer entrega i lectura d’un manifest amb les principals reivindicacions de les persones grans.

Entre les reivindicacions, es demana que es posin en marxa les mesures necessàries per:

  • Garantir la sostenibilitat del sistema públic de pensions.
  • Assegurar el manteniment del poder adquisitiu de les pensions establint un sistema anual de revalorització basat en l’IPC.
  • Derogar les retallades en matèria sanitària que repercuteixen amb més contundència sobre les rendes més baixes i de les persones de més edat.
  • Garantir l’accés a la prestació farmacèutica que precisen sense restriccions ni recopagament.
  • Completar definitivament la implantació de la Llei de la Dependència de manera que es garanteixi l’atenció de les persones que tenen aquest dret en termes de qualitat i suficiència.
  • Establir mesures eficaces contra la pobresa energètica.

Tanmateix, instem el Govern de la Generalitat a què treballi conjuntament amb els agents socials per crear la Llei de la gent gran, tal com el 2016 va aprovar la Moció 46/XI del Parlament de Catalunya sobre les polítiques per a la gent gran, on es reconegui el paper de la gent gran en la societat, es combatin els prejudicis i les discriminacions per raó d’edat i es protegeixin els drets de les persones grans.

Des de la UGT de Catalunya som conscients de la importància de les persones grans en la nostra societat pel paper tan important que han tingut i que avui tenen. El seu esforç i generositat és encara vigent quan són els primers que han sortit al carrer per aconseguir aturar que les pensions es revaloritzessin d’una manera injusta.

Per tot plegat, la UGT de Catalunya reclamen que les polítiques relacionades amb les persones grans siguin una prioritat en les agendes polítiques i així es demostri en les partides pressupostàries que han d’assegurar el benestar i els drets de les persones grans.

Comments are closed.