Salut avisa que d’aquí a quinze dies començarà l’epidèmia de grip a Catalunya

La grip podria arribar al grau d’epidèmia en dues setmanes.Resultado de imagen de ancianos con gripe

Preveuen reforçar el sistema d’atenció primària per descongestionar els hospitals

Des del Departament de Salut de la Generalitat avisen que d’aquí a un parell de setmanes la grip a Catalunya podria assolir el nivell d’epidèmia, per aquest motiu, preveuen reforçar les assistències primàries i poder descongestionar les urgències dels hospitals, com han anunciat aquest divendres a la presentació del Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC). La grip actualment se situa en uns 73 casos per cada 100.000 habitants, i es considera epidèmia a partir dels 110,7 casos.

El conseller de Salut, Toni Comín, demana a la ciutadania que abans d’acudir a les urgències hospitalàries, es dirigeixin als seus Centres d’Atenció Primària, si no pateixen símptomes greus. També recorda que els ciutadans tenen a la seva disposició el telèfon 061 que els informarà sobre què han de fer en cas de grip, ja que s’habilitarà una línia espeial per informar sobre la malaltia.

El PIUC, que compta amb més pressupost que l’any passat, preveu reforçar les hores de feina d’atenció primària i hospitals, i també potenciar l’atenció mèdica a domicili. Sobretot, des del Departament de Salut volen promoure la importància de l’atenció primària, ja que més del 52% de les consultes que van arribar a les urgències hospitalàries durant el 2016 es podrien haver resolt al CAP.

 

Deixa un comentari