L’AVALOT considera inútils les propostes de Rajoy per augmentar l’ocupació juvenil

maletasLes empreses tornaran a beneficiar-se de les bonificacions, però els joves no seran contractats si no hi ha feina

L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya acusa el govern espanyol de poca concreció i profund desconeixement del mercat de treball, després de les mesures proposades avui en el Debat de Política General.

El president del govern ha anunciat que inclourà bonificacions en les quotes de la Seguretat Social  de les empreses que contractin joves a temps parcial amb vinculació a la formació, mentre la taxa d’atur sigui superior al 15%.

Des de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya recordem al president del govern que les empreses contractaran gent jove quan existeixi una demanda real del seu producte o el seu servei, no pas per bonificar la seva contractació. Al contrari, aquesta mesura només comportarà que les empreses es beneficïin un cop més de les polítiques de bonificació, però això no repercutirà en l’augment de la contractació dels joves.

 

Tanmateix, l’Avalot torna a denunciar el frau que moltes empreses estan fent amb la contractació a temps parcial. Mentre les dades diuen que 1 de cada 4 joves amb ocupació té un contracte a jornada parcial, l’Avalot ha constatat reiteradament que aquestes contractacions parcials són sovint fraudulentes, ja que en realitat la persona ha de treballar a jornada completa. De les 3.456 consultes sobre assessorament laboral que l’Avalot va atendre durant l’any 2012, 2.937 van ser motivades per situacions d’irregularitat respecte a jornada/salari.

 

La mesura proposada pel govern no serà, doncs, eficaç, si no va acompanyada de la dotació suficient d’inspectors de Treball que puguin garantir el compliment de les jornades parcial establertes al contracte i eviti les contractacions fraudulentes.

 

És per això que creiem que les noves propostes del govern espanyol en matèria d’ocupació juvenil parteixen o del desconeixement o de la mala fe, i que poden tenir els mateixos resultats que va tenir la fórmula estrella de la reforma laboral, el contracte indefinit de recolzament als emprenedors, que només ha aconseguit representar un 0,6% del total dels contractes de treball que s’han formalitzat amb joves menors de 30 anys durant el 2012.

 

Des de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya exigim de nou la retirada de la reforma laboral i el desbloqueig de la negociació col·lectiva, que és la que ha de marcar la base salarial per no precaritzar encara més la situació dels joves del país. 

Comments are closed.