L’Avalot demana aprofitar la transformació i la maduresa de la societat per replantejar el model d’estat

republica-monarquiaL’organització juvenil defensa la tercera República, que reconegui també la singularitat del poble de Catalunya i el dret de les catalanes i els catalans a decidir el seu futur

L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya celebra l’abdicació del rei Joan Carles I i considera que cal aprofitar-ho per posar sobre la taula si aquest és el model d’Estat que volem mantenir, a la vegada que fa una crida a aprofitar la transformació i la maduresa de la societat per aixecar la tercera República, que reconegui també la singularitat del poble de Catalunya i el dret de les catalanes i els catalans a decidir el seu futur.

Per a l’Avalot, la monarquia s’ha aprofitat del darrer desig del dictador Francisco Franco, que va designar Joan Carles de Borbó com a cap d’Estat sense passar per la fiscalització de la ciutadania a les urnes, que és on es guanya la legitimitat democràtica. A més, considera que els casos de corrupció i els escàndols que han afectat la Casa Reial, a més del cost que té per a les finances públiques el manteniment d’aquesta institució arcaica, han provocat que a mesura que la monarquia s’allunyava dels problemes de la societat, una gran part de la ciutadania deixés de sentir respecte i representativitat per la família reial.

L’Avalot critica que, més enllà de paraules per aconseguir el titular, en moltes ocasions tacades d’un cert cinisme, la Casa Reial no hagi fet cap gest per aturar la fuga de jove talent a l’estranger, la destrucció de llocs de treball o la sagnia dels desnonaments. És molt fàcil dir que es pateix però gaudir de desenes de propietats, sous vitalicis desorbitats i totes les despeses pagades, mentre al nostre país moltes famílies no poden menjar.

L’Avalot també lamenta que es puguin modificar lleis d’urgència per fer la transició de Joan Carles a Felip, però no per prohibir els ERO massius i injustificats o els desnonaments per part dels bancs.

L’Avalot recolza la convocatòria de concentracions sorgida de la societat catalana per a aquest vespre a Barcelona i d’altres ciutats de Catalunya.

Comments are closed.