L’Avalot demana la retirada immediata de la retallada amb efecte retroactiu a les beques Erasmus

maletaDes de l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya volem mostrar la nostra indignació per la retallada a les beques Erasmus que ha fet el Ministeri d’Educació amb efecte retroactiu.

Segons l’ordre ministerial ECD/1997/2013 del 24 d’octubre, publicada el passat dimarts al BOE, a partir d’aquest curs 2013/2014 el Ministeri d’Educació només concedirà els complements a l’ajut provinent de la Unió Europea per al programa de mobilitat a aquells alumnes que durant el curs 2012/2013 hagin sigut beneficiaris d’una beca general del Ministeri.

Amb aquesta mesura el Govern de l’Estat deixa sense ajut a la majoria dels estudiants Erasmus un cop iniciat el curs i quan ja comptaven amb aquests diners. Més de 30.000 joves espanyols poden estudiar a l’estranger gràcies a aquestes beques.

Des de l’Avalot exigim la retirada immediata d’aquesta mesura, amb prioritat per als estudiants que ja són a l’estranger o marxen aquest curs. Aquest nou cop als estudiants va en la línia de la política educativa que el Govern del PP ha aplicat fins al moment, consistent a dificultar la igualtat d’oportunitats, eliminar beques i ajudes, i endurir els requisits d’accés.

Comments are closed.