L’Avalot denuncia el frau amb els contractes parcials a joves

maletasLes consultes al nostre sindicat constaten que moltes empreses realitzen contractes parcials però fan treballar 8 hores o més


L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya presentarà demà en roda de premsa un informe sobre la contractació juvenil al nostre país durant el 2012.

L’informe assenyala, per exemple, que el 90,6% dels contracte de treball que s’han formalitzat amb joves menors de 30 anys durant l’any passat han estat temporals, mentre que la fórmula estrella de la reforma laboral, el contracte indefinit de recolzament als emprenedors, només representa un 0,6% del total.

D’altra banda -i davant la fascinació que provoquen al nostre país els minijobs alemanys- les dades diuen que un de cada quatre joves amb ocupació té un contracte a jornada parcial. Malgrat això, l’Avalot ha constatat a través de les consultes rebudes als diferents punts d’informació laboral que té arreu del territori que aquestes contractacions parcials són sovint fraudulentes, ja que en realitat la persona ha de treballar una jornada completa.

Icona de fitxer Informe sobre contractació juvenil 2012

Comments are closed.