L ‘AVALOT es felicita que la seva proposta d’increment del SMI a 1.011€ arribi al Congrés

money.pngEl nostre sindicat reclama que aquest consens polític es traslladi a la contractació del personal de les empreses subcontractades per l’Administració Pública perquè no cobrin menys de 1.000 euros

L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya es felicita que, després de gairebé quatre anys de presentar al Parlament de Catalunya la iniciativa legislativa popular per a l’increment del salari mínim interprofessional (SMI), la proposta hagi arribat al Congrés dels Diputats, tot i que per tempo parlamentari s’hagi ajornat a la propera legislatura. Avui, tres diputats de CiU, PSC i ICV havien de defensar aquesta proposta de l’Avalot al Congrés, però finalment tots els grups del Parlament a excepció de CiU han acordat retirar la proposta en considerar que la legislatura està a punt d’acabar i no donaria temps a treure endavant la iniciativa abans de les eleccions del març.

En qualsevol cas, des de l’Avalot volem expressar la nostra satisfacció perquè un dels primers grans debats parlamentaris de la propera legislatura serà la revisió del SMI, i esperem que la nostra proposta obtingui el mateix suport polític que va rebre al Parlament de Catalunya (tots els grups parlamentaris a excepció del PP).

 

El 20 de desembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar una iniciativa legislativa popular (ILP) impulsada per l’Avalot per tal de traslladar al Congrés dels Diputats el debat sobre la necessitat d’incrementar el SMI fins que sigui, com a mínim, del 60% del salari mig estatal, tal i com recomana la Carta Social Europea. Prèviament, el febrer de 2004, l’Avalot va presentar al Parlament de Catalunya les 65.000 signatures llavors necessàries per poder presentar una ILP.

Actualment, el SMI espanyol és de 570,60 euros, el que suposa el 33,83% del sou mig estatal (1.686,18 euros). La proposta de l’Avalot del 60% del sou mig fixaria a dia d’avui el SMI en 1.011,71 eurosAquesta proposta, que es remonta al 2004, enllaça amb la campanya posada en marxa enguany per la UGT de Catalunya i l’Avalot "Posa’t a 1.000" i el compromís del nostre sindicat de no signar cap conveni amb sous per sota dels 1.000 euros. Recordem que a Catalunya 1.250.000 treballadors i treballadores cobren salaris inferiors als 1.000 euros.

D’altra banda, i tenint en compte que la proposta de l’Avalot de fixar el SMI en un 60% del salari mig va ser aprovada pels tres partits del govern i CiU, exigim a la Generalitat el compromís que cap treballador ni treballadora de les empreses subcontractades per l’Administració Pública cobri un salari de menys de 1.000 euros.

 

{mxc}

Comments are closed.