La Comissió de Treball del Parlament demanarà una reunió amb la direcció de Bacardi

bacardi-vagaEls representants de la plantilla han explicat la proposta presentada per evitar el tancament de la planta de Bacardi a Mollet

El comitè d’empresa de Bacardi s’ha reunit avui amb la comissió de Treball del Parlament de Catalunya per explicar la situació de l’ERO que l’empresa va comunicar a principis de febrer (tancaments de les instal·lacions productives i d’embotellament del seu centre de Mollet i l’acomiadament de 82 treballadors i treballadores).

Els representants de la plantilla han remarcat que aquest conflicte és una conseqüència clara de la reforma laboral i han exposat una proposta per la continuïtat de la planta a Mollet que ja es va explicar a la direcció per evitar l’expedient de regulació.

La proposició és basa en fer un transvasament a la planta de Mollet del 20% de la producció de rom que es fa a la planta d’Alemanya i de la producció de tequila de la planta de França, ja que aquestes produccions no es dirigeixen als mercats principals d’aquestes plantes.

La proposta faria augmentar la ocupació de la planta de Mollet al 78%, estaríem parlant d’un tan per cent més alt del que l’empresa qualifica com a òptim. Segons la direcció de Bacardi una producció del 61% és la necessària per la continuïtat de la planta a Mollet.

La comissió de Treball del Parlament de Catalunya s’ha compromès a fer una proposta de resolució del Parlament, a fer una visita a la planta de Mollet i a més, demanarà una reunió amb la direcció de l’empresa.

A més, Oriol Junqueras, vicepresident  del govern i titular del Departament d’Economia i Hisenda, i Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, han donat tot el seu recolzament per intentar aturar la mesura.

Comments are closed.