La Comissió europea estudiarà la fiscalitat dels treballadors desplaçats

treballadors_europeus

Cada dia és més habitual que ciutadans de la UE busquin feina en un Estat membre diferent del seu, un fet que provoca l’aparició de problemàtiques i desajustos entre treballadors autòctons i forans. La mobilitat dels treballadors és un dels temes als quals la Comissió Europea dedica majors esforços i polítiques, ja que ho considera un element clau per a la recuperació econòmica.  

Per aquesta raó, la Comissió examinarà a fons la fiscalitat que apliquen els seus membres a treballadors de la UE que no són d’aquell país. Això és degut a que les autoritats europees han detectat diferencies en els impostos pagats per uns i altres treballadors, cosa que suposa una violació dels drets del ciutadans de la UE, segons els quals han de ser tractats amb les mateixes condicions que els nacionals. Quan la Comissió detecti irregularitats, en un primer moment donarà un avís al país en qüestió, i si la irregularitat perdurà imposarà sancions.

Amb aquesta mesura, la UE espera garantir el igual tracte als ciutadans de la UE quan treballin en un Estat membre que no sigui el seu, i facilitar així, per a les persones que ho vulguin, la lliure circulació cap a regions on hi hagi una major demanda de llocs de treball.  

Comments are closed.