La convocatòria de vaga indefinida a Panrico continua endavant si la dirección no paga les nòmines

panricoAhir es van reunir a Madrid les seccions sindicals estatals de la UGT i CCOO amb el conseller delegat de Panrico, Carlos Gila. Després d’un llarg debat en què va explicar les raons que li han portat a presentar preconcurs de creditors i d’insistir en la greu situació que està travessant l’empresa per la manca de liquidesa, el tancament de les línies de crèdit i l’amenaça d’alguns proveïdors de deixar de servir, Gila va informar que està fent gestions amb els governs de totes les Comunitats Autònomes per tal d’aconseguir avals suficients que li permetin tornar a obrir les línies de crèdit. Això i els ingressos corresponents al manteniment de l’activitat permetrien fer front al pagament de nòmines i creditors, segons el conseller delegat.

Les seccions sindical de la UGT i CCOO vam criticar la manera d’actuar de la direcció de l’empresa, tant en la decisió de suspendre el pagament de les nòmines com en la presentació del preconcurs. També vam mantenir-nos ferms en la convocatòria d’una vaga indefinida a partir del dia 13 d’octubre, tal com es va decidir en les assemblees de treballadors i treballadores celebrades fins al moment. Tot i això, en el cas que s’aconsegueixi crèdit per començar a pagar, els sindicats ens hem compromès a:

·         Continuar amb les converses necessàries amb l’objectiu d’avançar sobre l’anàlisi de la situació i les possibles sortides al conflicte fins que s’iniciï el període consultes anunciat.

·         Si durant la propera setmana s’ingressa una part important de la nòmina, amb el compromís de pagar-la en la seva totalitat en les següents setmanes, traslladarem a les assemblees la possibilitat de suspendre setmana a setmana la vaga, en la mesura que aquests compromisos es vagin complint.

Restem a l’espera de la resposta de la direcció de l’empresa.

 

Comments are closed.