La corporació de pràctics del Port de Barcelona convoca diverses jornades de vaga durant el mes d’abril

practics-portReivindiquen més seguretat en la navegació i millores de jornada i salari

Els treballadors i les treballadores de Pràctics del Port de Barcelona han decidit en assemblea convocar al llarg del mes d’abril diverses jornades de vaga, que es faran públiques properament.

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari a la taula del conveni, denuncia que després de gairebé any i mig de negociacions no s’ha arribat a cap acord en punts tan importants com la seguretat en la navegació, la jornada o el salari salari.

Els pràctics del port tenen un paper fonamental en les operacions d’atracada i desatracada de vaixells de grans dimensions. També són els encarregats d’assessorar el capità en les maniobres d’entrada i sortida del port.

Pel que fa a les reivindicacions de seguretat en la navegació, el col·lectiu, que al Port de Barcelona suma una cinquantena de treballadors i treballadores, denuncia que la Capitania Marítima de Barcelona és l’única de tot l’Estat que permet que els transbordaments en llanxes d’ús professional es facin únicament per un patró, quan a la resta de ports estatals els patrons van acompanyats sempre d’un mariner.

Comments are closed.