La corporació de pràctics del port de Barcelona convoca quatre jornades de vaga durant l’abril

practics-port
Els dies 7, 14, 21 i 28 d’abril – Reivindiquen més seguretat en la navegació i millores de jornada i salari
Els treballadors i les treballadores de Pràctics del Port de Barcelona han decidit en assemblea convocar vaga els dies 7, 14, 21 i 28 d’abril. La convocatòria afecta guaites, personal de flota i serveis, de manera que afectarà greument l’operativa d’entrada i sortida de vaixells del port.
La UGT de Catalunya, sindicat majoritari a la taula del conveni, denuncia que després de gairebé any i mig de negociacions no s’ha arribat a cap acord en punts tan importants com la seguretat en la navegació, la jornada o el salari. A la reunió de mediació d’ahir al Departament del Treball tampoc es va aconseguir apropar posicions entre les parts.
Els pràctics del port tenen un paper fonamental en les operacions d’atracada i desatracada de vaixells de grans dimensions. També són els encarregats d’assessorar el capità en les maniobres d’entrada i sortida del port.
Pel que fa a les reivindicacions de seguretat en la navegació, el col·lectiu, que al Port de Barcelona suma una cinquantena de treballadors i treballadores, denuncia que la Capitania Marítima de Barcelona és l’única de tot l’Estat que permet que els transbordaments en llanxes d’ús professional es facin únicament per un patró, quan a la resta de ports estatals els patrons van acompanyats sempre d’un mariner.

Comments are closed.