La CTAC-UGT demana al nou govern un pla d’acció urgent per lluitar contra els falsos autònoms

autonomsTambé sol·licita que es constitueixi el Consell del Treball Autònom de Catalunya, pendent de la legislatura anterior

L’afiliació al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a Catalunya es va situar al desembre en 539.989 persones, el que suposa un augment en relació al mateix mes de l’any anterior de l’1,36%. Per territoris, el creixement ha estat d’un 1,64% a Barcelona, d’un 0,84% a Girona, d’un 0,05% a Lleida i d’un 0,94% a Tarragona. Pel que fa al conjunt de l’Estat,el nombre de treballadors per compte propi es va situar en 3.165.812 persones, un 1,25% més que l’any anterior.

Des de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC – UGT de Catalunya) volem fer arribar el nou Govern de la Generalitat les mesures que considerem prioritàries per donar suport als emprenedors i les emprenedores del nostre país. En primer lloc, demanem que es procedeixi a la constitució del Consell del Treball Autònom de Catalunya –pendent de la legislatura anterior- amb la màxima brevetat possible, ja que aquest nou marc de diàleg ha de servir per seguir impulsant el conjunt de reivindicacions dels autònoms i definir les politiques dels propers mesos.

D’altra banda, la nostra organització urgeix les administracions públiques a fer un major esforç per a la reactivació del crèdit. Cal recordar que un de cada tres projectes viables segueixen sense poder engegar-se per falta de crèdit als nous emprenedors. Així mateix, demanem  l’impuls de noves mesures per fer front a la morositat existent i que tendeixin a reduir els terminis de pagament (180 dies de mitjana el 2015).

A més, CTAC – UGT de Catalunya sol·licita de manera urgent l’engegada d’un pla d’acció per lluitar contra el fenomen dels falsos autònoms, que representen ja el 30% de les noves altes en el sistema. És per això, que des de la nostra organització demanarem una reunió urgent amb la consellera de Treball per coordinar els diferents departaments i iniciar una campanya d’inspecció que eviti la mercantilització de les relacions laborals.

Per últim, es de la CTAC – UGT de Catalunya animem el Govern a treballar per una fiscalitat més atractiva i progressiva que incentivi l’activitat econòmica, i continuar avançant cap a la simplificació administrativa entesa de manera integral en aquesta legislatura que just ara comença.

Un comentari a “La CTAC-UGT demana al nou govern un pla d’acció urgent per lluitar contra els falsos autònoms

  1. Moltes Gracies pels vostres esforços en la millora de les regulacions laborals i económiques proporcionades i justes .

    Una afiliada antiga.