La Diputació de Barcelona retornarà als seus treballadors la part meritada de la paga extra del 2012 gràcies a un acord amb els sindicats

diputacioTambé s’ha arribat a acord a Ajuntaments com Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Vicenç dels Horts, Martorell o Vidreres

La UGT de Catalunya insta la Generalitat a negociar l’abonament als seus treballadors per evitar un col·lapse judicial

La Diputació de Barcelona, la UGT de Catalunya –sindicat majoritari- i la resta de sindicats amb representació han arribat a un acord amb data 29 de novembre pel qual es reconeix el dret del personal d’aquesta institució a percebre la part meritada de la paga extraordinària de desembre del 2012 (els 44 dies compresos entre l’1 de juny i el 14 de juliol, data d’entrada en vigor del Reial Decret 20/2012). L’abonament es farà efectiu durant el primer trimestre del 2014 i beneficiarà tot el personal funcionari i laboral de la Diputació i dels ens i organismes que hi pertanyen i que estan adherits al seu conveni. En total, més de 5.000 treballadors i treballadores.

En aquesta mateixa línia s’ha arribat a acords de retorn de la part meritada de la paga extra del 2012 a diferents ajuntaments catalans, com el de Sant Cugat del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), Sant Vicenç dels Horts i Martorell (Baix Llobregat) o Vidreres (La Selva), i molts d’altres municipis, de tots els colors polítics, es troben en negociacions.

Des de la UGT de Catalunya instem les administracions catalanes –ajuntaments, diputacions, consells comarcals i, especialment, a la Generalitat de Catalunya- a què segueixin l’exemple de la Diputació de Barcelona i aquests consistoris, s’adeqüin a les sentències que reconeixen el dret dels treballadors públics a rebre la part meritada de la paga que se’ls ha retingut i convoquin les respectives meses de negociació per dialogar i acordar el seu abonament de manera ordenada i racional.

Del contrari, si l’Administració insisteix en no retornar les quantitats i obliga els funcionaris catalans a presentar recursos individuals (només de la Generalitat serien 150.000), provocarà un allau de reclamacions que col·lapsarà l’Administració de Justícia. Des del nostre sindicat demanem a la Generalitat responsabilitat i que compleixi les decisions judicials, ja que seria absurd i temerari que els diners que es vol estalviar a costa del salari dels seus treballadors els hagi de malgastar en recursos per fer front a l’allau de reclamacions i en costes per condemna judicial.

Recordem que el passat mes d’octubre la UGT de Catalunya guanyava la demanda interposada contra la decisió del Govern de retallar al personal funcionari de la Generalitat la paga extraordinària de desembre de 2012 també amb efectes retroactius. Pel que fa al personal laboral de la Generalitat, també hem guanyat el conflicte col·lectiu interposat contra el Govern i esperem a la sentència ferma.

A més, a tot l’Estat s’estan dictant sentències en la mateixa línia i fins i tot Castella – Lleó, governada pel PP, ha decidit retornar part de la paga als seus treballadors pel temor a l’allau de demandes i unes costes  judicials que podrien superar els 13 milions d’euros.

 

Comments are closed.