La direcció d’ALSTOM es compromet a obrir un procés de negociació per portar càrrega de treball renunciant a la rebaixa salarial

alstomLa direcció d’Alstom i el comitè d’empresa van consensuar ahir un document, després d’hores de reunió amb la mediació del Departament de Treball, per tal d’obrir un procés de negociació que permeti portar càrrega de treball a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

El marc de negociació signat ahir marca unes línies vermelles que l’empresa es compromet a respectar: no hi haurà rebaixa salarial (inicialment pretenia una retallada de sous del 15%) i es mantindrà la plantilla. A partir d’aquí, direcció i sindicats negociaran sobre aspectes com jornada, classificacions professionals, flexibilitat o moderació salarial, amb el compromís de portar producció si s’arriba a un acord. Per la seva banda, la Generalitat s’ha compromès a tutelar el procés per desenvolupar un acord.

El document del marc de negociació ja ha rebut el suport del treballadors del torn de matí (la majoria de la plantilla) en assemblea. Aquesta tarda es pronunciaran els treballadors del torn de tarda.
Des de la UGT de Catalunya valorem molt positivament aquest document que ha permès sortir de la situació de bloqueig provocada per l’actitud immobilista de la direcció des del mes de juny i que possibilita un acord per a la viabilitat i futur de la planta vallesana.

 

Comments are closed.