La direcció de Caixabank millora les condicions econòmiques per aquells treballadors que acceptin la sortida voluntària de l’entitat

CaixaBankRecés en la reunió de negociació, que seguirà aquesta tarda a partir de les 18 hores

En la reunió mantinguda aquest matí, la desena des que es va presentar l’ERO a Caixabank, la direcció de l’entitat bancària ha accedit a reduir el nombre d’afectats per aquest expedient. Dels 950 afectats inicialment (750 extincions + 200 mobilitats), a 900 (700 + 200). Sortides totes elles voluntàries, tal com s’havia aconseguit en reunions anteriors gràcies a la pressió sindical.

Aquest matí, la direcció de Caixabank ha assumit les següents desvinculacions:

–       Col·lectiu A: càlcul de la indemnització fins que es compleixin els 63 anys.

–       Col·lectiu B: en lloc de 6 anualitats al 55%, l’empresa ha ofert que siguin 7 anualitats al 57%.

–       Col·lectiu C: 45 dies per any, amb un mínim de 30 mensualitas i un topall de 42.

Durant la reunió d’aquest matí, des de la UGT hem tornat a reiterar:

·         Hem tornat a demanar l’aportació del fons de pensió i la pòlissa sanitària per al Col·lectiu B, així com una anualitat més.

·         Per als col·lectius A i B, una prima lineal per paliar l’efecte fiscal, i la possibilitat de fraccionar els pagaments.

·         Per al col·lectiu C, mínim de 36 mensualitats sense màxim, i amb una prima lineal de 2.000 euros per any o fracció.

·         Arbitrar un compromís de prejubilacions general per 3 o 4 generacions (a mesura que es vagin complint els 58 anys), un acord de contractació urgent, i l’acceleració del retorn dels desplaçats.

Comments are closed.