La direcció de GATE Gourmet i CCOO dificulten la conciliació de la plantilla amb un calendari laboral que es podrà modificar mensualment

gategourmetLa UGT ha denunciat l’acord i avui tindrà lloc el judici

Aquest dijous, 23 de maig, tindrà lloc el judici pel conflicte col•lectiu presentat per la secció sindical de la UGT a l’empresa Gate Gourmet, després que la direcció i els membres de CCOO al comitè hagin posat fi al calendari laboral que s’aplicava fins ara –legitimat per tota la plantilla- i hagin pactat un altre que l’empresa podrà modificar mensualment.

El calendari laboral que s’aplica fins al moment a la plantilla del centre del Prat (uns 280 treballadors i treballadores) és semestral, mentre que a partir d’ara, a efectes pràctics, la direcció podrà fer modificacions cada mes, el que dificultarà greument la conciliació de la vida laboral i personal de la plantilla. A més, en aquest acord no es concreten les modificacions substancials que es pretenen aplicar a la plantilla, ni com es determinen les noves condicions de treball i horari per a cada treballador afectat. 

El nostre sindicat denuncia que la reunió en què la direcció de l’empresa i CCOO van signar l’acord es va convocar amb menys de 24 hores d’antelació, impossibilitant l’assistència de la majoria dels delegats de la UGT, que es trobaven de vacances o permís.

En la mediació al Tribunal Laboral de Catalunya, la UGT va manifestar a la direcció de Gate Gourmet la nostra disposició a retirar la demanda si la direcció sotmetia l’acord a consulta entre els treballadors i les treballadores, ja que són els afectats per un acord que precaritza les seves condicions laboral. La direcció de l’empresa s’hi va negar.

Gate Gourmet, empresa líder mundial dedicada al càtering aeri situada al Prat de Llobregat, compta amb clients com Vueling, Delta, Iberia, Singapur Airlines, Avianca o Egyptair, i amb més de 1.200 treballadors i treballadores als centres de treball del Prat i Madrid.

Comments are closed.