La direcció de l’escola concertada Menéndez Pidal anuncia el tancament del centre

La UGT de Catalunya demana al Departament d’Ensenyament que exerceixi de mediadora per buscar una sortida a l’escola i, si això no és possible, que s’impliqui per trobar una solució als professionals que es quedaran sense feina

Aquest dimarts passat, la direcció de l’escola Menéndez Pidal, situada al districte d’Horta – Guinardó de Barcelona, va anunciar als seus treballadors i treballadores que el centre tancarà les seves portes a partir del mes de juny de 2012. El centre, integrat a la patronal Confederació Catalana de Centres Autònoms, addueix un descens de la matrícula que fa inviable la seva continuïtat. Actualment té 50 treballadors i 300 alumnes, des de P3 fins a 4rt d’ESO.

Tot i que un grup inversor ha mostrat reiteradament el seu interès a quedar-se amb l’escola i donar-li continuïtat, la direcció s’ha negat fins ara a asseure’s a negociar. Tampoc ha mostrat cap interès per l’oferiment dels pares i mares de buscar sortides alternatives, conjuntament amb el claustre de professors, que evitin el tancament. Aquest desinterès s’afegeix al que, des del punt de vista de la UGT de Catalunya, és una gestió deficient d’una escola que fins fa dos anys impartia nombrosos cursos de formació ocupacional i PQPI subvencionats amb fons públics i que els anys 90 havia tingut tres línies d’EGB i fins a sis línies de COU.

La UGT de Catalunya exigeix a la direcció del centre que no tanqui les portes a la possibilitat de buscar una solució que faci viable la continuïtat de l’escola. Així mateix volem denunciar el greuge que suposa per als treballadors de la concertada que se’ns consideri servidors públics a l’hora de retallar sous i en canvi l’administració ens abandoni quan es produeixen situacions com aquesta.

Demanem, doncs, al Departament d’Ensenyament que exerceixi de mediadora per buscar una sortida a l’escola i, en cas que això no sigui possible, que s’impliqui per trobar una sortida als professionals del Servei d’Educació d’Interès Públic que es quedaran sense feina. Cal tenir present també que el tancament d’aquesta escola no és un cas aïllat i que poden seguir-ne d’altres.

Comments are closed.