La direcció de l’hospital de Granollers incompleix els acords signats amb el comitè

Amb la complicitat de CCOO, Metges de Catalunya i Satse, la direcció continuarà aplicant la retallada salarial del 5%, que el TSJC ha declarat que no s’ajusta a la legalitat

El passat 20 de setembre el comitè d’empresa i la direcció de l’Hospital de Granollers van arribar a un acord pel qual la plantilla cedia la paga per objectius (DPO) dels anys 2011 i 2012 (un total de 5 milions d’euros) a canvi que no es presentés cap expedient de regulació durant l’any vinent. A més, la direcció havia d’acatar la sentència del TSJC que considera que l’aplicació des del maig del 2010 de la retallada salarial del 5% en el cas d’un centre de titularitat privada –com és el cas de l’Hospital de Granollers- no s’ajusta a la legalitat.

Tanmateix, menys d’un mes després, el 19 d’octubre, la direcció de l’hospital ha afegit un annex a l’acord que el rebaixa totalment, amb el suport d’un part del comitè (CCOO, Metges de Catalunya i Satse). Segons aquest nou annex, la retallada del 5% es continuarà aplicant a les nòmines d’octubre, novembre i desembre, i es retornarà als treballadors de la següent manera: el 50% al març del 2012 i l’altre 50% al març del 2013. Això sí, la paga per DPO ja no s’ha fet efectiva al mes de setembre (hi ha dues pagues l’any, una al març i una altra al setembre).

La UGT de Catalunya denuncia l’incompliment flagrant, per part de la direcció del centre, dels acords signats i ratificats per la plantilla i la cessió que han fet CCOO, Metges de Catalunya i Satse sense cap contrapartida i sense tenir en compte, cap de les parts, l’enorme sacrifici que estan fent els treballadors i les treballadores per evitar un ERO i acomiadaments, cedint les pagues per DPO, amb els salaris congelats des de l’1 de gener del 2009 i amb una rebaixa salarial il·legal del 5% des del 2010.

El nostre sindicat també vol deixar clar que la direcció no ha tingut en cap moment una voluntat negociadora amb el comitè d’empresa ni ha consultat aquest rebaixa de l’acord amb la plantilla, que sí va ratificar majoritàriament el pacte del 20 de setembre. De fet, tot el “procés” es va tancar en menys de 24 hores.

Comments are closed.