La direcció de Peta Zetas continua l’assetjament amb amenaces al President del Comitè d’empresa

peta-zetasLa plantilla de Zeta Espacial, situada a Rubí (Vallès Occidental) i fabricant del caramel Peta Zetas, iniciarà el proper dia 23 de febrer una vaga de caràcter indefinit (cada dia entre les 9 i les 11 hores) pel constant assetjament de la direcció. La darrera actuació de la direcció ha estat una sanció massiva a 14 treballadors i treballadores.

Doncs bé, l’empresa continua amb el seu assetjament després de la convocatòria de la vaga. Amb data d’ahir, el president del comitè d’empresa, Francisco Peinado, va rebre un burofax de l’advocat de l’empresa en què se l’acusa de realitzar “declaracions falses i injurioses difoses en diversos mitjans de comunicació” i se li amenaça amb accions legals si no cessa “en la seva intenció de danyar la imatge i el bon nom de la companyia” i es retracta de les seves manifestacions.

Aquest burofax o el comunicat que va emetre ahir l’empresa expressant que s’ha assabentat de la convocatòria de vaga per la premsa –del tot fals, ja que està convocada demà divendres a una mediació de vaga- i preveient “un seguiment de la vaga pràcticament inexistent” cinc dies abans que comenci la protesta, són dos exemples clars de l’actitud hostil i coercitiva que practica amb la plantilla.

Amb anterioritat, la direcció va promoure la revocació dels membres del comitè d’empresa i després els va acomiadar. Els delegats van recórrer la revocació, van guanyar el judici i l’empresa els va haver de readmetre.

L’empresa també ha modificat les condicions laborals de la plantilla deixant d’aplicar el conveni de Xocolates i Caramels quan aquest va perdre la ultraactivitat. El comitè va recórrer i van guanyar en primera instància però la direcció ha recorregut i en l’actualitat encara els manté les condicions de l’Estatut dels Treballadors.

El comitè ha hagut de presentar diverses denúncies davant la Inspecció de treballper manca d’informació, manca de mesures de seguretat, etc., i la direcció no permet l’entrada a l’empresa d’assessors del nostre sindicat.

La direcció ha imposat múltiples sancions als treballadors: ha sancionat fins i tot aun delegat per mastegar xiclet quan es dirigia a la sortida de la planta un copfinalitzada la seva jornada laboral. La darrera ha estat una sanció massiva a 14treballadors i treballadores (entre ells els membres del comitè d’empresa) per negar-se a signar que havien rebut una suposada formació, quan en realitat només havien omplert un qüestionari.

És per això que la plantilla, farta de tanta agressió, ha decidit convocar vagaindefinida fins que l’empresa no retiri aquestes sancions.

La plantilla fixa de Zeta Espacial està formada per una trentena de treballadors i treballadores.

Comments are closed.