La direcció de Robert Bosch comunica ara una reducció de la plantilla de Castellet i La Gornal de 400 a 180 treballadors

boschEl comitè d’empresa ha convocat aturades parcials a partir de la setmana vinent

El passat 6 de maig en una reunió a Madrid, la direcció estatal de Robert Bosch va comunicar al comitè d’empresa de la planta de Castellet i la Gornal (Alt Penedès) i als coordinadors estatals de la UGT i CCOO que esperen més sacrificis per part de la plantilla, amb una reducció de costos del 26% a nivell global i una reducció de personal de forma gradual fins al 2018, en què la plantilla quedarà en uns 160-180 treballadors (actualment són uns 400 treballadors i treballadores). I tot això després d’anunciar al març una possible venda per fer viable la fàbrica.

Davant d’aquesta notícia sense cap expectativa de futur, el comitè es planteja si no es tracta d’una estratègia per incrementar el nombre de baixes incentivades o, en el pitjor dels casos, finalitzar amb el tancament total de la planta en uns anys, quan l’esgotament total del producte que avui fabrica Castellet deixi de ser subministrat als seus clients.

El comitè d’empresa, que en tot moment ha mostrat el seu rebuig a les intencions de la direcció, continua reivindicant que la solució passa perquè la multinacional sigui justa amb la plantilla de Bosch-Castellet i porti volum de feina per poder garantir el manteniment dels llocs de treball els màxims anys possibles.

Dimecres i dijous s’han celebrat assemblees informatives a la fàbrica on s’ha decidit convocar el proper 15 de maig aturades parcials de dues hores en cada torn (a les 9.30h, a les 18.30h i a les 22.30h). Durant les següents dues setmanes també es faran aturades d’una hora en cada torn tres dies a la setmana. Dels 303 treballadors que van participar a les assemblees, 270 van votar a favor, 16 en contra i 17 es van abstenir.

La direcció estatal de Robert Bosch ha tornat a convocar els sindicats a Madrid el dia 23 de maig.

 

Comments are closed.