La FeSMC-UGT de Catalunya denuncia que el Departament de Salut no reconeix la tasca dels operadors i operadores del SEM durant la pandèmia

 

La FeSMC-UGT de Catalunya denuncia que des de fa temps reclamem que la figura del personal de les centrals de coordinació (CeCos) del SEM sigui reconeguda dins del Sistema d’Emergències Mèdiques com a plantilla pròpia, passant a formar part del personal d’emergències i no emmarcar-se en el sector del telemàrqueting com fins ara.

El sistema de compensacions econòmiques del Departament de Salut ha tornat a menystenir aquest col·lectiu que ha estat essencial des del primer moment. No se’ls reconeix cap dret pel fet de ser subcontractada, actualment a Ferrovial, tota la demanda i gestió de les urgències i emergències de les centrals del SEM.
La Generalitat i el Departament de Salut premiaran el personal que ha estat present durant la pandèmia en base a la categoria laboral i l’exposició. Però oblidarà el personal d’atenció i gestió, que en aquest mesos ha vist multiplicat per 4 el seu volum normal de servei, i que sempre ha estat tractat com un personal de segona dins de les centrals, aixoplugats en el conveni de telemàrqueting, gran part d’elles i ells amb contractes laborals amb hores mínimes i amb variacions de jornada mensuals i molta eventualitat.
Des de la FeSMC-UGT de Catalunya reclamem un tracte igual dins de la resposta laboral i sanitària de la pandèmia.

Comments are closed.