La FETE-UGT denuncia que el caos de les cues de personal interí docent es podia haver evitat

aulaEl nostre sindicat ja havia demanat en la Mesa Sectorial que es replantegessin els terminis per al lliurament del certificat

La FETE UGT Catalunya denuncia la situació en què es troben molts professors i professores que al llarg d’aquests dies preparen la documentació per a la convocatòria de la borsa de treball de personal interí docent en centres públics.

L’obtenció de la certificació negativa del Registre Central d’Antecedents Penals, que demostra que ningú hagi estat condemnat per algun delicte contra la llibertat i la indemnitat sexual, ha generat unes cues que s’estan allargant en excés en la Gerència territorial de Justícia a Catalunya. El col·lapse arriba fins al punt que hi ha persones que ja fa 3 dies que hi acudeixen i encara no han obtingut el certificat.

Aquesta situació s’hauria pogut evitar si s’hagués escoltat la proposta que va fer la UGT en les negociacions de la Mesa Sectorial de fa un mes. En aquell moment va proposar-se un replantejament dels terminis per al lliurament del certificat.

Atenent que, per exemple, un professor de secundària pot estar de 2 a 7 anys en llistes abans de començar a exercir, no té massa sentit demanar el certificat quan s’inscriu. És un tràmit que hi ha temps més que suficient per a realitzar-lo, i així podria evitar-se convertir aquest tràmit en una absurda contrarellotge acompanyada de cues que estan provocant un veritable caos. El mateix podem dir del certificat mèdic, aquest podria presentar-se quan es comença a treballar i no mesos, o fins i tot anys, abans. Ambdós certificats podrien fer-se perfectament a posteriori.

Cal subratllar que el termini que s´ha donat per a la presentació de la documentació és massa curt.

Un cop més, FETE-UGT de Catalunya sol·licita un replantejament d’aquests aspectes per així solucionar aquesta situació tan lamentable i una pròrroga en els terminis per a la presentació de tota aquesta documentació.

Comments are closed.