La Generalitat ha deixat d’ingressar aquest any 1.202 M€ només en concepte de beneficis fiscals derivats de la normativa catalana

jornada-fiscalitatLa UGT de Catalunya presenta les seves propostes per fer el nostre sistema fiscal més just i progressiu

Aquest matí la UGT de Catalunya ha organitzat la jornada col·loqui “Quina fiscalitat necessitem per una societat més justa?”, per debatre sobre les propostes al voltant de les polítiques de fiscalitat, escull de la negociació dels pressupostos de la Generalitat pel 2017 i peça clau en la construcció d’una societat més justa. Al col·loqui hi han participat representants dels grups parlamentaris de Junts pel Sí, PSC, Catalunya Sí Que Es Pot, PP i la CUP, que han explicat les seves propostes.

L’acte també ha servit per presentar les propostes de la UGT de Catalunya per a fer el nostre sistema fiscal més just i progressiu, que són principalment:

  • IRPF: dotar de més progressivitat la part autonòmica de l’impost, augmentant el nombre de trams de 6 a 9, abaixant el primer tram i la seva tributació (abaixar el tipus mínim), i augmentant els tipus dels últims trams. A més, apostem per l’eliminació de la majoria de beneficis fiscals, ja que aporten regressivitat al sistema, i per dedicar íntegrament el guany recaptatori a més i més elevades prestacions socials. L’any 2016, només en concepte de beneficis fiscals derivats de la normativa catalana, la Generalitat ha deixat d’ingressar 1.202,3 milions d’euros.
  • Impost sobre Successions i Donacions: tornar a la legislació anterior a la reforma del 2009, eliminant reduccions i bonificacions excessives que han fet enfonsar la recaptació de l’impost.
  • Impost sobre el Patrimoni: eliminar el mínim exempt que està establert en 500.000 euros i modificar la tributació de manera que l’impost gravi realment les grans fortunes patrimonials.
  • Impost sobre casinos: invalidar la normativa de 2014 que rebaixa l’impost a un minse 10%.
  • Frau i evasió fiscal: millorar l’eficàcia en la lluita contra el frau fiscal, augmentant els recursos que s’hi destinen i incorporant el concepte en els processos de contractació pública de la Generalitat, entre altres.

En aquest enllaç trobareu el document amb les propostes en fiscalitat de la UGT de Catalunya.

 

Comments are closed.